Oslaďte si s námi víkend aneb úžasné dortíčky pro chaberské jazýčky!

Máme pro vás další chuťovou bombu od naší milé příznivkyně. Včera nám jí zpříjemnila posezení u Trumpety, kde se mimochodem sešel rekordní počet návštěvníků a podporovatelů. Všem děkujeme – a dobrou chuť!

MINI-CHEESECAKY S MALINOVÝM MRAMOROVÁNÍM (24 ks)

1 balíček sušenek Lotus 250g
75 g rozpuštěného másla
700 g Lučiny
1 měkký tvaroh (Jaroměřický modrý)
4 vejce pokojové teploty
190 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
kůra z jednoho bio citronu
4 lžičky kukuřičného škrobu
100 g malin (jahod, borůvek…) na rozvar + trošku cukru, kdyby byly moc kyselé

1. Sušenky rozmixujte a smíchejte s rozpuštěným máslem na rozpadavou hmotu.
2. Dvě formy na muffiny vyložte papírovými košíčky a dolů napěchujte tenkou vrstvu sušenkové hmoty, cca jednu vrchovatou polévkovou lžíci. Předpečte 5 min v troubě, předehřáté na 155⁰C.
3. Maliny rozvařte (s trochou cukru, pokud jsou kyselé) a zbavte jadérek.
4. Tvaroh a Lučinu šlehejte ručně cca 5 min, postupně přidávejte cukr, vanilkový cukr a citronovou kůru a míchejte další 4 min. Pak po jednom přidejtem vajíčka a na závěr kukuřičný škrob.
5. Naplňte hmotou košíčky (cca 2 milimetry pod okraj)
6. Do každého košíčku nakapejte malinový rozvar a špejlí vytvořte mramorování. (To jsem si včera zjednodušila tím, že jsem místo rozvaru použila malinový džem.)
7. Strčte do předehřáté trouby na 155⁰C (horní a spodní ohřev, NE horkovzduch) a pečte 30 minut.

V závěru pečení se cheesecaky vyboulí a některé i prasknou, ale nepropadejte panice: po vytažení z trouby a pomalém zchladnutí se zase smrsknou do estetického, prezentovatelného tvaru 🙂  Nechávám chladnout ve formě. Po vychladnutí na pokojovou teplotu ozdobím malinou a šoupnu je do lednice.

Zapeklitost receptu: dezertíky se opravdu musí péct ve formě na muffiny a v papírovém košíčku, jinak si neudrží hezký tvar. Suroviny v receptu se dají krásně rozdělit napůl v případě, že vlastníte pouze jednu muffinovou formu.

Napsat komentář